Ben jij vroeger gepest en voel je het nog?

Vandaag schrijf ik mijn blog over pesten, een belangrijk thema in de maatschappij en heel erg actueel thema in de media en online.

Het gepest worden is zwaar te ondergaan als het je raakt, en ja wanneer raakt het je nu niet, want je wilt er toch bij horen, geaccepteerd worden door jouw omgeving? Kinderen worden gepest, maar ook volwassenen hebben vaak te maken met gepest worden. En de combinatie, gepest worden op jonge leeftijd en ook op oudere leeftijd, brengt echt wel behoorlijke uitdagingen met zich mee.

Want wat als je vroeger gepest werd, en dit zich voorzet naar jouw baan, dit is moeilijk vol te houden.

Effect van pesten

Het pesten brengt je uit balans, soms zeg je tegen jezelf: Laat gaan, wat maakt het uit! Maar zo voelt het niet. Je voelt al die emoties weer in je lichaam zoals je die vroeger ook voelde. En ja, wie blijft dan nog effectief met zoveel spanning en emotie in het lichaam? Dan is het lastig voor jezelf op te komen als je je zo voelt.

Ervaringen

In mijn praktijk heb ik nu al bij veel problemen en uitdagingen in het volwassen leven, pesten als oorsprong  gevonden. Het niet durven starten met een eigen onderneming, het thuis komen te zitten met een burn-out, lage eigenwaarde. Het vond allemaal de oorsprong in pesten. Onlangs reageerde ik op een LinkedIn post waarin een mevrouw uitlegde dat ze nog dagelijks de pijn voelt van het pesten. Op haar bericht reageerde meer dan 300 mensen met dezelfde ervaringen en het zich herkennen in het nog bij zich dragen van de pijn.

De combinatie van wat ik zie in mijn praktijk en de ervaringen van deze mensen op LinkedIn laten mij nu dit blog schrijven, met een belangrijke boodschap.

De pijn hoeft niet te blijven!

De pijn die nog ervaren wordt en de emoties die dat teweeg brengt in het lichaam, en de problemen die daaruit volgen in het volwassen leven, dat hoeft niet voor altijd zo te blijven.

In mijn coaching traject help ik je de emoties uit het verleden los te koppelen en vervang jij deze voor prettige en vooral kracht gevende emoties. De pijn mag je loslaten, die hebt je lang genoeg zo gevoeld. Ik kan het pesten helaas niet voor je wegnemen maar wel hoe dit vandaag jouw leven beïnvloed.

Ben jij klaar met deze emoties en ben jij er klaar voor om dit voor altijd los te laten? Weer sterk en krachtig in het leven te staan?

Neem contact met mij op, ik sta klaar om jou te helpen zodat jij weer verder kunt.

Plan een gratis oriëntatiegesprek in en ik vertel je alles over de mogelijkheden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.