Alles onder controle willen houden, waarom doen we dat?

Onze natuur of ons onderbewustzijn is veelal bezig met het vermijden van pijn, op enig moment in het verleden hebben we misschien pijn ervaren in een bepaalde situatie, ai dat voelde niet fijn, dit kan direct een reden zijn voor het onderbewustzijn om deze pijn naar de toekomst te willen vermijden.
Het kan daarom zo zijn dat je steeds minder onzekerheid in je leven toelaat, je wilt alles onder controle houden om te voorkomen dat er iets gebeurt dat je niet wilt, iets dat pijn doet. Hierdoor speel je steeds meer dingen op safe; die relatie is wel ok, je werk…ach het is te doen.
Dit systeem dat ons denkt te beschermen staat eigenlijk ons grootste geluk in de weg. Het zorgt ervoor dat we veilig blijven waar we zijn, het geeft ons ook redenen waarom het wel ok is zo. En al snel lijkt iedere dag hetzelfde en lijkt het leven zich te blijven herhalen, het kent weinig verrassingen meer en je bent ervan overtuigd dat je weet hoe de wereld in elkaar zit.
Jouw wereld, met de herhalende ervaringen, ken jij zeker door en door.
Maar als we naar het volgende level van ons leven willen, dat bereiken wat we zo graag willen, dan vraagt dat het nemen van een risico, een stap in het onbekende, naar een nog onbekende toekomst. Neem die stap naar die nieuwe baan, ga die nieuwe relatie aan of neem die volgende stap naar een gezin en je voelt je weer leven! Voor je het weet komt het leven dat je zo graag wilt steeds dichterbij.
En die stap, die risicovolle stap die nu zo enorm groot lijkt? Met een beetje hulp maak jij die stap waarvan je al die tijd al wist hoe je hem moest maken en dat je hem zou maken!
Je staat er niet alleen voor, ik geef je de tools en jij maakt het succes!